the best book ghostwriters
Înălțarea Domnului – Ispas

Înălțarea Domnului – Ispas

Mesaj de Ziua Eroilor

Școala Lia Manoliu Cornești.

Celebrăm astăzi „Ziua Eroilor”, o sărbătoare dedicată eroilor cunoscuți și necunoscuți căzuți în luptă de-alungul veacurilor pentru credință, libertate, apărare și reântregirea neamului. Cinstirea celor ce și-au dat viața se săvârșește de aproape un secol, încă din 1920, când s-a stabilit că Ziua Eroilor să fie sărbătorită cu prilejul Zilei Înălțării Domnului Iisus Hristos, dată decretată sărbătoare națională a poporului român. Este Ziua Eroilor, iar poporul românesc care își sfințește eroii este un popor care a luptat în istorie. Eroii neamului românesc s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre și în închisori, iar ei se vor înălța mereu cu demnitate în fața lui Dumnezeu.
Nu vom uita niciodată eroii neamului românesc căzuți la redutele de la Plevna, Smârdan, Rahova sau Grivița, pe cei căzuți în Primul Război Mondial prin luptele duse la Mărăști, Mărășești și Oituz, un război care ne-a adus întregirea neamului și făurirea statului național, unitar, suveran și independent, eroii căzuți pe frontul sovietic la Stalingrad sau Crimeea, pe cei a căror jertfă supremă a dus la eliberarea țării și a altor state vecine până în mai 1945. Eroii și martirii neamului sunt și cei care au îndurat pentru libertatea noastră,în lagărele comuniste, la canal, la Sighet sau Aiud, și și-au dat ultima suflare cu strigătul „NU COMUNISMULUI”.
Martirii neamului românesc sunt și cei ce au luptat pe baricade în 1989 la Timișoara și deacolo în toată țara! Eroi ai neamului sunt acei bravi soldați ce apără spiritul pentru care au murit ceilalți eroi, detașamentele din Afganistan, Irak și alte teatre de război. Eroii neamului românesc vor fi și mâine și de-a vecii vecilor, căci avem sânge de luptători în apărarea pământului românesc și vom fi veșnic patrioți. Pomeniți la toate liturghiile, eroii neamului au astăzi parte de atenție deosebită din partea tuturor. E ziua când ne înclinăm frunțile și rostim o rugăciune pentru o cauză dreaptă.
Pentru că astăzi este o zi de sărbătoare împărătească – Înălțarea Domnului – urăm tuturor cetățenilor comunei un salut creștin Hristos s-a Înălțat! Precum și celor ce și-au sărbătorit ziua numelui a „ Sfinților Împărați Constantin și Elena”, le urăm un sincer „La mulți ani”!

Translate »